Avoin, avoimempi, ?

2010-01-31T21:13:35+02:00

Avoimuuden mahdollisuuksista sisällöntuotannossa on parhaillaan käynnissä parikin mielenkiintoista kokeilua. Innovaatiojunasta olen blogannut jo parikin kertaa. Kummankin hankkeen primus motorit olivat tiiviisti mukana siinäkin hankkeessa.

Tietoviikko-lehden tai nykyään tuttavallisemmin Tivin toimittaja Jouni Junkkaala on käynnistänyt Qaikussa #AvoinJournalismi -kanavan, jossa on avoimuuden hengessä ideoitu aiheita jutuksi, jonka on määrä ilmestyä Tivissä 5. maaliskuuta. Ja mikä hienointa, juttuaiheeksi valikoitui avoimesti ja demokraattisesti kokeiluun erinomaisesti sopiva aihe: avoin data.

Toinen avoimuudella ideoita ja palautetta hakeva hanke on julkisen informaation avoimuuden kehittämistä ja avointa dataa käsittelevän suomenkielisen oppaan kirjoitustyö ja aineistonkeruu. Opas on luvattu julkaista jo helmikuussa 2010. Sen tekijäkolmikko Antti Poikola, Petri Kola ja Kari Hintikka lupaavat nauttia omaa lääkettään - eli sitä avoimuutta - muun muassa Dataopas -blogissa.

Posterous-blogin lisäksi Qaikusta löytyy #Dataopas -kanava, jossa on edelleen linkkejä muihin web2.0-palveluihin, joita käytetään hyväksi kerätessä ja jalostettaessa tietoa avoimesta datasta.

Näitä hankkeita kannattaa epäilemättä seurata tarkasti. Ja tutustua myös ja niillä aikaansaataviin tuloksiin.

Otsikon kysymysmerkki: mikä on avoimen superlatiivi?

Kommentit