Pari videokokeilua

2013-11-17T20:35:02+02:00

Opiskelijoiden Liikuntaliiton liittokokouksen striimaus Vierumäeltä 14.-15.11. (katso edellinen blogaus) aiheutti mm. sen, että en ehtinyt edes yrittää Hetkyn (HElsingin TietojenKäsittely-Yhdistys) Yrittäjyys-verkoston vuosikokous/"yrittäjän työkalut" -pikkujoulutapahtumasta.

Vierumäeltä suoraan Kampin parkkiin ajaen ja Bruuveriin kävellen ehdin kuitenkin tapahtumaan mukaan ja myös kaivaa Canon XA10:n repusta pöytään ja kiinnittää Slik-pöytätripodiin. Ja tänään ehdin sitten kokeilla, toimivatko Canonin .mts -videotiedostot sellaisenaan YouTubessa - ja toimivathan ne.

Toki vain tekniikkakokeilumielessä eli Bruuverin takkakabinetissa oli aivan liian hälyisä äänimaisema kameran omalle mikrofonille, ja kuvauspaikkakin oli se mihin ehdin ja mahduin kalkkiviivoilla paikalle saapuneena.

Alla kuitenkin siis yhtenä otoksena kuvattu verkkopäätoimittaja Merja Heinosen esitys yrityssuomi.fi / oma.yrityssuomi.fi:stä kameran kortilta suoraan YouTubeen tuupattuna ja sieltä siis tähän alle upotettuna (embed):

Videossa näkyvät nimitekstit on lisätty vasta YouTubessa sen muokkaustoiminteilla.

Viikonvaihdetta vietin taas Vierumäellä, Hetkyn johtokunnan suunnittelukokouksessa. Yhdessä välissä testasin Scandic Vierumäki -hottellin huoneessa 116 kevyemmän 3G/4G-striimaussettini toimivuutta. "Kevyemmän": antenni on se pienempi, ja oikean Manfrotto-jalustan asemesta käytössä on Slik-pöytäjalusta:

Ja toimihan se:

Kommentit