Pilotti toimi teknisesti mainiosti, mutta

2013-11-07T22:18:33+02:00

Keskiviikkoaamuna 6.11. Helsingin tietojenkäsittely-yhdistys Hetkyn Hetkyajassa.fi -nettijulkaisussa toteutettiin ehdottamani (olen ollut tämän vuoden alusta Hetkyn johtokunna jäsen) uudenlaisen juttutyypin pilotti, nimenä Hetkyajassa.NYT.

Ideana oli ja on, että suorassa nettilähetyksessä esitetään ja keskustellaan jostain kohderyhmää ajatellen mielenkiintoisesta asiasta, ja tämä lähetetään suorana videostriiminä netistä seurattavaksi.

Etäyleisö voi lisäksi lähettää etukäteen (Hetkyajassa.fi:ssä oli etukäteisjuttu ja lisäksi pilotista kerrottiin jäsenistölle menneessä sähköpostitiedotteessa), lähetyksen aikana ja vielä sen jälkeenkin kysymyksiä sähköpostilla, Twitterillä ja etherpad-nettimuistion kautta. Joihin myös vastataan lähetyksen aikana ja sen jälkeen.

Pilottiaiheeksi valittiin Teknologiateollisuuden tietotekniikkatoimiala ja siitä vastaava johtaja Jukka Viitasaari (jolle suurkiitos pilottiin mukaantulosta), jota lähetyksessä haastatteli Hetkyn puheenjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja.

Suoraa nettistriimiä varten Teknologiateollisuuden Kluuvi-neuvotteluhuoneen ethernet-liitäntää varten jouduttiin pyytämään yhdistykselle it-palveluja tarjoavalta yritykseltä "pientä konffausta", jonka jälkeen hd-laatuinen striimi toimi mainiosti. Ja Katrina Harjuhahto-Madetoja ja Jukka Viitasaari kävivät tunnin keskustelun tietotekniikkatoimialan isoista kuvioista, joka oli suorana seurattavissa netistä.

Sikäli pilotti kuitenkin jäi puolitiehen, että yhtään kysymystä tai kommenttia ei tullut ennen lähetystä, ei sen aikana eikä ole tullut lähetyksen jälkeenkään ainakaan vielä torstai-iltaan mennessä.

Hetkyjassa.fi:n etukäteisjuttu:
http://www.hetkyajassa.fi/artikkelit/254-hetkyajassa-nyt

Suoran nettilähetyksen sivu (nyt jo striimin tallennesivu):
http://new.livestream.com/ITstriimIT/Hetkyajassa-nyt-1

ja Hetkyajassa.fi:n tämänhetkinen loppujuttu:
http://www.hetkyajassa.fi/artikkelit/257-hetkyajassanyt1-toimiala-nyt

Lisäksi keskustelusta on tehty keskiviikon ja torstain aikana joitain lyhempiä klippejä YouTubeen ja linkattu niitä hetkyläisten ja muun kohderyhmän sosiaalisen median foorumeille ja myös Twitteriin:

Hetkyajassa.NYT:1 ei siis onnistunut vuorovaikutusmielessä. Seuraavassa "numerossa" katsotaan tätä puolta uudelleen.


(Itselleni Hetky ja Hetkyajassa.fi -viestintää liittyvä toiminta on yhdistystoimintaa. Strimauksia ja muuta sisältöideointia ja -toteutuksia teen kuitenkin myös yrittäjänä. Jos yo aikaansai omia ideoita tai halua ideointiin, niin: http://www.infocrea.fi/palvelukuvaukset-2013

Kommentit