Laadukas ja varma webinaari

2020-08-10T21:12:52+03:00

Aikaisemmassa blogahduksessa #Striimivaari® sanaili ja hieman demosikin “webkameran kvanttihyppyä”. Mm. Teamsiin ja Zoomiin onkin noita toteutettu myös asiakkaille:

Zoom- tms. alustalla välitettävä tilaisuus kuvataan oikeilla videokameroilla


Tällä kertaa muutama sana sanoman perillemenon varmistamisesta.

Webinaarisoftat (Teams, Zoom, Google Meet jne.tms) mahdollistavat usein varsinaisen webinaarin striimaamisen samanaikaisesti esim. Youtubeen. Se ei kuitenkaan varmenna itse webinaarilähetystä: jos yhteys tai palvelin takuttaa, niin se takuttaa. Tai jos se kaatuu, niin se kaatuu. Myös Youtubesta sitä seuraaville.

Siksi #Striimivaari® - tai siis Infocrea Oy:-) - tarjoaa seminaarin usean videokameran webinarisoinnin lisäksi myös käytetystä webinaarisoftasta riippumattoman samanaikaisen striimin joko Infocrea Oy:n Livestream.com -kanavalle tai haluttaessa asiakkaan Youtube- tai Facebook Live -sivulle. Alla kuva juuri ennen tämän blogahduksen kirjoittamista tehdystä varmistustestistä:

Testi: Zoomin lisäksi normistriimiä (Livestreamiin, Youtubeen tms.)

Testin ainoa tarkoitus oli varmistaa allaolevassa kuvassa keskellä näkyvä HDMI-jakaja.

Komponentit: videomikseri, hdmi-jakaja, bondaava enkooderi, Atem Mini (-> Zoom jne.)


Kuvassa oikealla on Sony MCX500 videomikseri. Sen output (“PGM” eli program) menee HDMI-jakajalle, josta yksi HDMI out -haara menee vasemmassa ylänurkassa olevan LiveU Solo -enkooderin kautta “tavalliseksi” striimiksi “mille striimipalvelimelle tahansa” tai vaikka Facebook Liveen. Ja toinen haara vasemman alanurkan Atem Minille, jonka kautta Sony-mikserin ohjelmaulostulo puolestaan menee Zoomin/Teamsin/Google Meetin (jne.tms.) webkamerakuvaksi ja -ääneksi.

Äänestä vielä: #Striimivaari® voi käyttää omia langattomia mikrofoneja tai vaikka suuren tai pienemmänkin auditorion PA (public audio) -mikserin ns. summaääntä.

Ja siitä varmistamisesta tai ehkä jo varmistamisen varmistamisesta: mainittu LiveU Solo on ns. bondaava enkooderi: se pystyy käyttämään striimiin 4 eri yhteyttä (1 kpl kiinteä, 1 kpl wlan ja 2 kpl 3/4G-yhteyttä) - jotka voi muodostaa vaikka esim. Infocrean eri operaattoreiden mobiiliyhteyksistä, jos tapahtumapaikalla ei ole yhtään omaa nettiyhteyttä.

Kommentit