Blogi - nyttemmin Jarmo Lahden pers.kohtainen

Yrittäjä, markkinointi ja verkkomarkkinointi 2013-09-20T12:10:17+03:00

Hetkyn eli Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistyksen (Tietotekniikan liiton suurin yhdistys) Yrittäjyys-verkoston eilisessä tapahtumassa Tekniskanilla oltiin yrittäjyyden erään tärkeän perusteeman eli markkinoinnin äärellä.

Olen itse kaikkien ym. yhdistysten jäsen ja Hetkyssä sekä Yrittäjyysverkostossa tänä vuonna mukana ydintiimeissäkin. Siksikin striimasin eilisiltaisen tapahtuman ihan "pro bono" livenä nettiin. Jo samana iltana live tosin muuttui kevyesti editoiduiksi (erillisiksi klipeiksi eroteltujen esitysten alun ja lopun sekä "thumbnail-kuvan asettelu) tallenteiksi tapahtumasivulla.

Näytä koko kirjoitus

Laatutietoinen yhdistys panostaa jäsenpalvelun laatuun 2013-09-13T11:55:06+03:00

MQ-klubi on arvostetun MQ-koulutusohjelman suorittaneiden verkosto.

Monen muun verkoston tavoin sen jäsenistö on levinnyt ympäri maata, ja maailmaakin. Ja monen muun verkoston ja yhdistyksen tavoin se pitää seminaareja ja muita f2f-tilaisuuksia, jotka käytännön syistä joudutaan pitämään lähinnä yhdistyksen ns. kotipaikkakunnalla, tyypillisesti pääkaupunkiseudulla.

MQ-klubi kuitenkin päätti vapauttaa viimeviikkoista huippuseminaariaan paikan ja ajankin kahleista ja saattaa sen antia poissaolleiden jäsentensä katsottavaksi muutenkin kuin pelkkien esitys-powerpointien tai -pdf:ien muodossa.

Alunperin aikomus oli striimata eli lähettää seminaari ajantasaisena nettivideona, mutta seminaarin pitopaikan nettiyhteyksien takia tämä ei onnistunut. MQ-klubi päätti kuitenkin videoida seminaarin ja jakaa sen pienellä viiveellä jäsenten katsottavaksi.

Näytä koko kirjoitus

Syksy saa, toivottavasti minäkin - vaikka striimauskeikkoja:-) 2013-08-31T16:26:54+03:00

Olen toki videokameran takaa jo useaa mielenkiintoista tilaisuutta katsellutkin, jokunen on striimattukin.

Jo pari viikkoa sitten eli tiistaina 20.8. olin kuvaamassa Sitran Terveyspalvelut 2020 -ideointityöpajaa ravintola Sipulissa Helsingin Katajanokalla.

Tilaisuus päätettiin kalkkiviivoilla jättää striimaamatta ja katsottiin tallentamisen ja tallenteiden myöhemmän linkkaamisen sopivissa yhteyksissä riittävän. Sitra näkyykin ainakin työpajan ryhmätöiden tulosten yhteenvetovideota jo käyttäneenkin sivuillaan; tätä kirjoitettaessa näkyy Youtubeen linkattuna kuvana tällä sivulla.

Näytä koko kirjoitus

Julkisen Facebook-avauksen voi upottaa (embed) muualle: 2013-08-21T22:46:49+03:00

Näytä koko kirjoitus

Ainutlaatuista kaupunkikulttuuria ja valtava ympäristöteos asuntorakentamisen alle? 2013-08-03T20:11:41+03:00

Kyse on tietenkin Kivinokasta.

Kävimme tänään kävelemässä alueella, ensin kioskilla munkkikahveilla (minä siis) ja sitten katselemassa tämänvuotisen ympäristötaidennäyttelyn. Ja siinä kävellessä ajatukset kiteytyivät tämän blogauksen otsikoksi.

Näpsin myös valokuvia. Paremman kuvaajan ja kuvavalinnan jäljiltä allaolevan kaltainen kuvasetti voisi olla omiaan perustelemaan otsikon sen enemmittä. Mutta vaikka kuvat ja valinta eivät tuon kummempia ole, en kuitenkaan tässä perustele sen enempää.

Kannattaa käydä itse jonain kauniina kesäpäivänä kävelemässä Kivinokka kunnolla läpi. En usko, että pelkästään moisen kävelyn jälkeen pystyy kovin uskottavasti sanomaan, että juuri Kivinokan alue pitää muuttaa standardiksi tai vaikka vähän hienommaksikin asuntoalueeksi.

Kivinokka on syytä tsekata jo tänä kesänä - ja aika pian. Ja sen jälkeen käydä mm. allekirjoittamassa tämä adressi.

Näytä koko kirjoitus

Striimi kiinnostaa tallennetta enemmän 2013-07-01T21:08:49+03:00

Videostriimi - siis reaaliaikainen nettivideo - pitää katsojia hallussaan pidempään kuin tallennevideo. Näin ainakin, jos on uskominen eMarketerin raportoimaa tuoretta videojulkaisija Ooyalan tutkimusta. Videoita pc:llä katsovilla suhde on livestriimin eduksi niinkin huima kuin 40 minuuttia runsasta kolmea minuuttia vastaan.

Kannattaa lukea lisää suuren maailman trendejä yo. linkeistä. Ja todellakin miettiä seminaari- tms. -tapahtumansa livestriimausta.

(Laadukkaita mutta edullisia livestriimauspalveluja muuten löytyy mm. täältä. Sieltä löytyvillä livestriimauspalveluilla saa samaan hintaan myös tapahtuman editoidun tallennesivun mahdollistamaan ajasta vapautunutta ns. pitkää häntää.)

Näytä koko kirjoitus

Kyllä livestriimaus etäryhmätyötäkin tehostaa 2013-05-23T12:22:12+03:00

Perjantaina 17.5. Oma Yritys-Suomen asiakasraati kokoontui Helsingissä. Olen ollut ko. raadissa mukana alusta asti. Tällä kertaa ehdotin/kysyin aivan tapaamisen alla, josko tilaisuudesta livestriimattaisiin jotain yleisemmin kiinnostavaa osuutta nettiin asti ajantasaisesti ja myöhemminkin katsottavaksi. Ja sain vihreää valoa ajatukselle Yrityssuomi.fi:n verkkopäätoimittaja Merja Heinoselta. Kun tapahtumapaikan edustajan mukaan striimaukseen toimiva nettiyhteyskin olisi käytettävissä, niin otin striimirepun mukaan ja pystytin striimisetin kokoushuoneeseen ja/mutta:

Näytä koko kirjoitus

Mainos"ponnistuksia" ja -"tuloksia" 2013-04-28T16:10:08+03:00

Posti toi joskus keväällä Googlen muutaman kymmenen euron "etusetelin" Google Adwords -käyttöön ja päätin edes kokeilla, vaikka vain saadakseni tuntumaa Google Adwordsien käyttöliittymään ja käyttöön

Mietin, millä avainsanoilla googlettavat voisivat tarvita palveluja joita itse pystyn tarjoamaa ja syntyi lista "video, videokuvaus, videoeditointi, tiedotus, viestintä, tiedottaja, striimaus, streamaus".

Loin oheisen tekstimainoksen, ja määritin alueiksi Helsingin, Espoon ja Vantaan. Mainosta klikkaamalla päätyisi Infocrea Oy:n palvelukuvaussivulle.

Ajalla 5.3.-23.4. mainosta näytettiin Googlen mukaan kaikkiaan 306401 kertaa, ja sitä klikattiin 2636 kertaa. Hintaa kertyi kaikkiaan 479 euroa. Suoraa havaintoa ei itselläni ole, josko joku tilaus tai edes yhteydenotto olisi tullut juuri tämän kampanjan ansiosta.

Näytä koko kirjoitus

4 striimicasea: asiakkuusstrategiaa, somesekoilua ja -tutkimusta sekä kokonaisarkkitehtuuria 2013-04-20T14:28:33+03:00

Kuluneella ja vielä hiukan lisääkin kuluvalla viikolla 15.-21.4. striimailin neljästä tilaisuudesta neljänlaista asiaa. Alla näytteitä tai ainakin ajatuksia niistä. 

* * *

Heti maanantaina pidettiin valtiovarainministeriön Paja-auditoriossa Mariankatu 9:ssä VM:n Asiakkuusstrategia -hankkeen sidosryhmätilaisuus, jossa oli käsittelyssä jo melko pitkälle valmisteltu strategian visio- ja tavoiteluonnos.

Striimausmielessä Paja ei ole paras mahdollinen paikka: sijaitsee katutason alapuolella eikä kiinteitä yhteyksiä ole käytettävissä (vaikka tila on juuri uusittu perusteellisesti...). Olin kuitenkin käynyt testaamassa 3/4G-yhteydet pari viikkoa aikaisemmin ja vielä edellisenä perjantaina käynyt ajamassa tunnin koeajon Bisnestreffeillä.

Näytä koko kirjoitus

Muutama striimikokeilu 4G-mobiilidatayhteyksillä 2013-04-11T19:41:20+03:00

Ensimmäinen 4G-striimauskokeilu tapahtui Kauppakeskus Kampin yläkerroksen Johto Cafessa, jossa keskiviikkoaamuna 10.4. oli CxO Mentor Oy:n aamiaisseminaari aiheena ammattimainen mentorointi.

Mittasin Telewellin 4G/LTE -usb-modeemilla ja Saunalahden 4G Super -SIMmillä Speedtest.net -arvot: ping 40 ms, download 49,2 Mbps ja upload 18,1 Mbps. Samsung Galaxy S3 4G:llä ja dna:n 4G-SIMmillä vastaavat luvut olivat 30 ms, 19,8 Mbps ja 3,6 Mbps.

Koska en ollut kysynyt mitään kuvauslupia, kokeilin vain lyhyesti SGS3 4G:llä ja siinä pyörivällä Livestream-appsilla:

Näytä koko kirjoitus

Viitaten Ad Hoc -striimaisuun 2013-04-09T19:30:53+03:00

Näytä koko kirjoitus

Tapahtumajärjestäjät unohtavat virtuaalisuuden? 2013-04-06T19:36:40+03:00

Katselin Finlandia-talolla 17.-18.4. järjestettävien kongressimessujen eli "kongressi- ja kokousalan vuoden tärkeimmän tapahtuman" ohjelmaa, Enkä ainakaan ohjelmasta löytänyt viitettäkään tapahtumien jatkamiseen niin ajallisesti kuin paikallisestikin "virtualisoinnin" avulla.

Näytä koko kirjoitus

Viikon striimeissä esineiden ja kaiken internetiä 2013-03-24T10:29:15+02:00

Viikon 12 striimauksistani muodostui poikkeuksellisen mielenkiintoinen, ajattelenpa sitten pienesti ja henkilökohtaisesti ihan vain striimaustekniikan kannalta tai isomminkin vaikka journalismin, yhteis- ja ihmiskunnan kannalta.

Aloitetaanpa tiistaista, jolloin Ubiikki uutismediassa -tutkimushankkeen tutkijat esittelivät Sokos Hotel Pasilassa kaksivuotisen tutkimuksensa tuloksia työpajassa, jonka tarkoituksena oli mm. löytää "uusia keinoja innovaatioviestinnän ja -journalismin ajankohtaisiin ongelmiin". Keskustelevaan, iltapäivän mittaiseen työpajaan kutsuttiin "enintään 30 innovaatioista kiinnostunutta toimittajaa tai viestinnän ammattilaista".

Yksi ongelma näkyi heti työpajapaikalle saapuessani: voileipiä oli tarjolla huomattavasti enemmän kuin oli syöjiä. Ubiikkiteknologiat ja -yhteiskunta ja niistä kertovat jutut taitavat kuulua journalistien mielestä kategoriaan EVVK.

Näytä koko kirjoitus

(S)Low Fat Community? 2013-03-17T19:48:13+02:00

Blogauksen otsikko on perusidean pyörittelyn nimi/slogan-osaideoinnin ensimmäinen sutaisu. Mutta aloitanpa hieman kauempaa.

Olen etenkin viimeisen vuoden ajan laiminlyönyt ravinnon ja liikunnan tasapainosta huolehtimisen totaalisesti. Ja se näkyy ja tuntuu. Olenkin tässä jo jonkin aikaa kaivanut lähtökuoppia tilanteen korjaamiseksi tarvittavaa matkaa varten.

Ja tänään sunnuntaikävelyllä vaimon kanssa alkoi kypsyä ajatus jonkinlaisesta yhteisöstä tueksi ja seuraksi matkalle. Yhteisön, jonka jäsenillä olisi kunto/ravintorempan tarpeen lisäksi muitakin yhdistäviä tekijöitä. Mielellään sen verran, että mahdollisen yhteisön päätavoitteen lisäksi voidaan tavoitella jotain muutakin.

Millaisia mahdollisesti muiden kanssa yhteisiä tekijöitä itse toisin yhteisöön?

Ensin se fyysinen/biologinen puoli: olen noin kuusikymppinen selvästi alikuntoinen läski, jonka läskin alla kuitenkin on entisen kamppailu-urheilijan (judo) lihasmuistoja ja jo varsin haalistuneita muistikuvia kovastakin treenistä.

Näytä koko kirjoitus

Ei mennyt kuin Strömsössä striimaus Brysselissä 2013-03-16T10:51:17+02:00

Tuonne piti 14.3. tulla striimiä eli suoraa videota Brysselistä, mutta tuli vain 13.3. illalla yksi tallenne ja 15.3. joukko lisää tallenteita: https://new.livestream.com/ITstriimIT/Artemis-Spring-2013

Mutta antakaas kun kerron koko jutun.

Sain mailin 5.3. Artemis-ohjelman tiedotuksesta, että ehkä en ollut huomannut pari viikkoa aikaisemmin lähetettyä lehdistökutsua Brysselissä 13.-14. järjestettävän Artemis Spring Event 2013:n mediaosuuteen. No olin kyllä huomannut, mutta en ollut yrittänytkään myydä juttua suomalaisiin lehtiin aiheesta. Viimeksi kun yritin vuonna 2009, ei käynyt kaupaksi minnekään paitsi lopulta VTT:n sidosryhmälehti Impulssiin (s. 58-60) - ja siloin aiheena oli kahden EU-laajuisen jättihankkeen eli Artemisin ja ITEAn yhteistyö. Nyt "vain" vajaan miljardin euron Artemisin kevättilaisuus.

Näytä koko kirjoitus