Blogi - nyttemmin Jarmo Lahden pers.kohtainen

Petin blogiani Facebookin kanssa: 2012-05-31T01:15:33+03:00

https://www.facebook.com/jarmo.lahti/posts/299594006799095

Näytä koko kirjoitus

Tabletti on lisälaiterohmu 2012-05-08T19:30:42+03:00

Kävin pitkästä aikaa lehdistötilaisuudessa tänään. Aiheena oli tablettitietokoneiden lisälaitteet, asialla Logitech.

On alkanut tuntua, että kohta kahden vuoden takaisesta tablettipettymyksestä voisi alkaa vähitetellen toipua. Mutta ajattelin silti lähestyä varovasti eli siis lisälaitteiden kautta.

Video lehdistötilaisuudesta, sen asiaosuudesta, jossa Logitechin Suomen maajohtaja Iikka Buss aika alussa kertoo syyn tämän "blogauksen" otsikolle:

Näytä koko kirjoitus

Hauskaa vappua! 2012-04-30T17:59:41+03:00

Näillä soittopeleillä aikaansaatuja musiikkivideoita linkkaisi mielellään tänne - saati android-orkesterin jammailuvideota.

(Tuosta videosta varmaan kävi ilmi, että itse en osaa soittaa mitään instrumenttia. Enkä laulaa. Enkä tanssia.)

Näytä koko kirjoitus

Ajattelin karttaa (en välttää) 2012-04-30T17:13:03+03:00

ja tuli ajatuskartta (MindMeister-mindmap):

Näytä koko kirjoitus

Asumista ja autoilua aurinko- ja tuulisähköllä 2012-04-23T23:37:12+03:00

Maaliskuisen painetun elektroniikan tutkimusmatkan aikaan Oulussa kävin myös VTT:n Oulun toimipisteen katolla Kaitoväylä 1:ssä Linnanmaalla erikoistutkija Klaus Känsälän kanssa.

Klaus Känsälä esitteli katolla sijaitsevia 20 neliömetrin eli noin 4 kilowatin aurinkopaneeleja ja 5,5 kilowatin tuuligeneraattoria.

Näytä koko kirjoitus

Maailman ensimmäinen painetun älyn teollistamisyksikkö Oulussa palkittiin 2012-04-19T11:22:53+03:00

VTT tiedotti tänään, että sen kehittämä maailman ensimmäinen painetun älyn pilottipainokoneympäristö on palkittu kansainvälisessä IDTechEx Printed Electronics Europe 2012 Awards -kilpailussa. Oulussa toimiva, VTT:n osaamiseen pohjautuva ja VTT:n tiloihin rakennettu PrintoCentin yksikkö voitti kilpailussa Best Technical Development Manufacturing Award -sarjan.

Olin maaliskuussa PrintoCentin avajaisten yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Oulussa (ja sen jälkeen kaksipäiväisessä painetun älyn kansainvälisessä Prinse 2012- seminaarissa). Videoinkin tiedotustilaisuutta; tässä siitä pari otosta:

Näytä koko kirjoitus

Kultuuria ja kasvuyrittäjyyttä - iltapäiväseminaarin verran 2012-04-03T20:03:35+03:00

Kävin tänään iltapäivällä Eerikinkatu 11:n "Kulttuurikompleksi Andorrassa" pidetyssä Kulttuurin kasvurittäjyys -seminaarissa. Koska repussa sattui olemaan videokamera, otin käsivaralta katsomosta muutaman pätkän kortille; kuvasin myös kännykällä esitysten kalvoja. Ja kun kerran kuvasin, niin pistetään nyt muutama haarukkaan jäänyt sattuma nettiinkin asti...

Näytä koko kirjoitus

Painettua elektroniikkaa - ja kirjoittajan jumi 2012-03-21T00:34:39+02:00

Viime viikolla - jo viime viikolla - vietin kolme päivää Oulussa painetun älyn parissa: ensin lehdistötilaisuus PrintoCent-klusterin uuden teollisen tuotannon pilotointiin tarkoitetun painokoneen tiedotustilaisuudessa ja päälle kaksi päivää alan kansainvälisessä Prinse'12-seminaarissa, missä kuuntelin keynote-, "New printed products I"- ja "Energy sources and storage" -sessiot.

Ehdin sivistää itseäni aiheeseen ennen tapahtumaa googlettelemalla ja lukemalla siten löytyneitä uutisia ja raportteja kuten mm. tämän ja tämän. Ja päivien aikana ilmestyi lisää: VTT:n eli PrintoCentin ja eurooppalaisen COLAE-hankkeen koordinaattoriorganisaation vuosikirja.

Näytä koko kirjoitus

"Kieku-hömppää" ja muuta "älytöntä sivujuonnetta" 2012-03-09T20:50:24+02:00

Otsikkoon lyhennettyä yleisökommenttia sai valtion ict-johtaja Timo Valli Bisnestreffeillä työ- ja elinkeinoministeriön Ratakatu 3:n viidennen kerroksen auditoriossa aamutuimaan 9.3.2012:

Näytä koko kirjoitus

Julkisen hallinnon ICT-strategian tilannekatsaus 2012-02-28T23:06:42+02:00

Marina Congress Centerissä Katajanokalla kerrottiin tänään noin 300 tilaisuuteen ilmoittautuneelle "missä mennään helmikuun lopussa julkisen hallinnon ICT-strategian" laadinnassa. Olin paikalla, ja jälleen kerran otin kuvia, nyt Samsung Galaxy SII -kännykällä ja myös tallensin muutaman esityksen Zoom H1 -stereotallentimella.

Tilaisuuden aikana tweettailin #JulkICT -hashtagilla - tapahtuman aikana ei sillä "häsällä" näkynyt juuri muita tweettailemassa. Järjestäjät eivät olleet määrittäneet hashtagia eikä Twitteriä edes mainittu. Vaikka tilaisuus videoitiin suorana nettiin: http://www.goodmood.fi/julkict-strategia/

Sensijaan mainostettiin numeroa, johon lähetetyt tekstiviestit näkyisivät tapahtuman backchannel-screenillä. Samalle screenille pääsi myös älykännykkäystävälliselle nettisivulle jätetyllä viestillä. Ja kyllähän niitä viestejä tuli - ja mikä parasta, niihin myös tilaisuudessa reagoitiin eli kysymyksiin vastattiin jne. Alla Flickr-diashowna kuvaamani lähes kaikki viestiseina-viestit:

Näytä koko kirjoitus

Koneinsinöörit sosiaaliseen mediaan? 2012-02-18T13:25:50+02:00

Kuluneella viikolla videoin ja netitin Teknologiateollisuus ry:ssä pidetyn "Sosiaalinen media teollisuudessa: käytännön kokemuksia kilpailukyvyn parantamisesta" -seminaarin kaikki esitykset, jotka löytyvät osoitteesta vimeo.com/teknologiateollisuus/videos.

Tein myös reilusti alle minuutin "teaserit" kangasniemeläisen Reifer Oy:n toimitusjohtajan Lassi Otrasen ja Wärsilän Senior Manager Amos Aholan lohkaisuista, upotan ne tuonne alle.

Näytä koko kirjoitus

Tutkimusrahaa haussa palvelusbisneksen kehittämiseen 2012-02-01T18:26:00+02:00

Kävin tänään Tekesin Serve-ohjelman julkisen tutkimuksen haun tiedotustilaisuudessa Kansallissalissa Helsingissä, vaikka en olekaan tutkija enkä millään tapaa edusta julkisia tutkimusorganisaatioita. Mutta olenhan sentään veronmaksaja, ja lisäksi koen sisällöntuottaja-freenlancerina olevani palvelualan yrittäjä. Että ehkä minun "oli luvallista" osallistua tilaisuuteen.

Tarjosin järjestäjillekin etukäteen (no, vasta maanantaina) palveluitani: tilaisuuden videointia ja videoiden netittämistä, mutta tarjoukseni oli sellainen että siitä voi kieltäytyä. (Tuo oli viittaus Kummisetään, siis siihen elokuvaan.) Ihan nätisti sanottiin ei-kiitos:-)

Toinen motiivini oli jälleen kerran kokeilla poikani minulle joululahjaksi koodaamaa "QUICKprese" -palvelua, joka synkronoi Flickr-kuvapalvelua hyväksikäyttäen valokuvat ja niiden ottamisen kanssa samaan aikaan tallennetun äänen.

Kuvassa tilaisuuden isännät - tai siis oikeammin emännät, vasemmalta Serve-ohjelman päällikkö Jaana Auramo (Tekes), asiantuntija Sanna Piiroinen (Tekes) ja Serve-ohjelman koordinaattori Heli Paavola (Ramboll Management Consulting).

Näytä koko kirjoitus

Mikä on tiedonhallinnan tila Suomessa? 2012-01-29T18:47:47+02:00

Eipä ollut tuon vähempää - eikä onneksi enempääkään - paneelin otsikko Tiedonhallinta 2012 -seminaarissa viime viikolla.

Katso, mitä asiasta tuumivat melko raskaan sarjan tietohallintojohtajat eli Tommi Tuovila (Vice President IT applications, UPM), Pekka Kähkipuro (IT-johtaja, Aalto-yliopisto), Atte Karvinen (Head of Master Data Methodologies, Nokia Siemens Networks) ja Raimo Porttikivi (tietohallintojohtaja, Työ- ja elinkeinoministeriö) Tietoviikon erikoistoimittaja Kauko Ollilan puheenjohtamana:

Näytä koko kirjoitus

Top 10 teknologiatrendiä vuonna 2012? 2012-01-24T19:35:24+02:00

Tänä aamuna, tiistaina 24. tammikuuta, kävin Eteläranta 10:n 10. kerroksessa ravintola Palace Gourmetissa aamiaisella. Tilaisuus oli tämä eli Teknologiateollisuus ry:n Digi.fi -palvelun julkistustilaisuus.

Itseäni kiinnosti ohjelman lupaama "uusi yhteisöllinen verkkopalvelu" ja tämän blogauksen otsikossa mainittu "Gartnerin 10 tärkeintä teknologiatrendiä", esittäjänä Executive Partner Petteri Kaitovaara.

Ajattelin myös, että videokuvaan tilaisuutta. Ja videokuvasinkin. Samalla hieman ihmetellen, että mikä mikrofonin kuva uudenkarhean Canon XA10 -semipro -videokamerani näytöllä on; en ollut moista siinä ennen huomannut.

Olin kysynyt isänniltä etukäteen kuvauslupaa, ja muihin se oli annettu paitsi Petteri Kaitovaaran Gartner-kalvoja kuulemma ei saanut kuvata. Joten Kaitovaaran esityksen alkaessa suljin videokameran ja pistin vain stereotallennin Zoom H1:n ottamaan ääntä talteen. Ja digipokkari Canon PowerShot S95:llä - ja myös Samsung Galaxy SII -androidkännykälläni - otin joitain valokuvia muusta paitsi niistä kalvoista.

Näytä koko kirjoitus

Yksi tälle viikolle luvattu MIT: tuotteistettu palvelu 2012-01-06T20:33:39+02:00

Olen jo toista vuotta ollut mukana pienessä keskinäissparrausporukassa Qaikussa: yritämme tsempata toinen toisiamme GTD (Getting Things Done) -menetelmän käyttöönotossa, sisäänajossa ja käytössäpidossa.

Vaikka GTD ei ehkä vielä sen koommin minulla kuin uskoakseni muillakaan ole kehittynyt henkilökohtaisen tuottavuuden täysin mullistaneeksi elämäntavaksi, on p2p-sparrailu ollut kaikin puolin mielenkiintoista ja opettavaista. Yksi meistä piti aiheesta esityksenkin viime kesän SomeTime2011 -tapahtumassa Aalto Design Factoryssa; esityksen taltiointi löytyy Bambuser-videopalvelusta.

Näytä koko kirjoitus