Striimausyhteyksien varmistamiseksi #striimivaari (no, Infocrea Oy) on hankkinut LiveU Solo -enkooderin, joka pystyy siirtämään livevideota neljää eri nettiyhteyttä käyttäen. Tapahtumapaikkojen kiinteän ja/tai wifi-yhteyden rinnalla varmistuksena olisi nyt mahdollista hyödyntää myös matkapuhelinverkkoja.
Allaoleva teksti on #Tarinoitatyöstä - 14 päivän kirjoitushaaste -kurssin harjoitus 9, jossa tehtävä oli kirjoittaa tulevasta menetelmällä “tänään, eilen, huomenna”:
Olen Jarmo Lahti, suorien nettivideolähetysten eli videostriimien tuottaja.
Seminaari- tms. -tapahtuman aika tai paikka ei koskaan sovi kaikille. #Striimi tallenteineen vapauttaa sen ajan ja paikan kahleista eli mahdollistaa katsomisen suorana tai tallenteina missä päin maailmaa vain, koska tahansa ja vaikka pelkällä kännykällä. Tällaisen palvelun tarjoan valmiina pakettina, ns. “avaimet käteen”.
Koulutukseltani olen diplomi-insinööri, ja olen tehnyt pitkän uran teknologiajournalismin saralla eli sisältöideointi ja sisältöjen tuottaminen on toinen luonto. Pitkää kokemustani viestin esittelemällä itseni nykyään #striimivaari:ksi (tavaramerkki haussa:-)).
Olen perusteellinen ja luotettava. Ja nautin oppia uusia asioita digitalisoimieni tilaisuuksien esityksistä:-)
Esikoispoikani syntyi tammikuussa 1983. Muutamia kuukausia sen jälkeen ja siitä syystä työurassani tapahtui yhden puhelinsoiton tuloksena vahva käänne - takaisinpäin.
Kuten CV kertoo, striimivaarin menneisyyden hämäristä löytyy ns. oikeaakin mediaa, eikä siis vain sosiaalista ja audiovisuaalista multimediaa. Siihen liittyen muutama hajatelma.
Pari viikkoa sitten lisäsin #striimaustyyppi-“brändini” rinnalle #striimivaari:n - se ikäänkuin rimmaa paremmin, on helpompi muistaa ja on lisäksi ihan tottakin eli todellakin olen vaari:-).
Syvimmän kesälomaviikon #27 ajan #striimaustyyppi päästää irti internetistä (mitä nyt enkä ihan vähän joskus ohimennen kännykällä…). Sitä ennen vähän epistolaa sellaisille, jotka syyskaudella järjestävät tapahtumia.
“#Striimaustyyppi” visioi juhannuspäivän iltasaunan vilvoittelun lomassa parvekkeelle studion, jossa “Striimaustyyppi selittää” ensimmäisen kerran 26.6. klo 15. Tänään iltapäivällä se studio sinne parvekkeelle pystytettiin:
Taisi joku pieni porukka lähteäkin jatkamaan alkukesästä 2010 Aalto Design Factoryllä pidettyä ensimmäistä SomeTime-tapahtumaa Ruotsin lautalle. Joka SomeTime on sittemmin pidetty maissa ja pääkaupunkiseudun lisäksi ainakin myös Turussa (2014), Hämeenlinnassa (2015), Tampereella (2016) ja Kemiössä (2017).
Ja #SomeTime2018 pidetään lopultakin ihan oikeasti Ruotsin lautalla.
Pieni punainen laserpiste screenillä ei välttämättä näy edes salin perälle - ja striimiin ei näy sitäkään vähää. Eipä ihme, että #striimaustyyppi ihastui ikihyväksi tähän pieneen osoittimeen:
(Tuli ihan ostetuksi tuo Logitech Spotlight, vaikka se ei ihan sikahalpa ollutkaan. Ja vaikka ei itse esityksiä tulekaan pidetyksi:-)
Edit 15.8.2018:
Logitechin lehdistöviestintää Suomessa hoitavasta viestintätoimisto Visionistista tuli Spotlight-“juttuvinkki”, jonka pistin tutustuttavaksi tänne.
Ihan ensimmäiseksi: striimattavan tilaisuuden varsinainen sisältö, sen esittäjät ja esitystapa ovat tietenkin sen varsinaisen nautittavan annoksen tärkeimmät ainesosat. Tilaisuuden striimaus, olkoonkin ehkä ylevähkösti ilmaistuna tapahtuman digitalisointia ja sen irrottamista ajasta (striimin tallenteet) ja paikasta (tosiaikainen striimi itsessään), on kuitenkin lähinnä vain tekniikkaa.
Runsas viikko sitten uhosin (no en nyt sentään uhonnut) LinkedInissä kirjoittavani rauta- eli tekniikkakeskeisen “Striimausrautaa” -“slow”blogauksen jälkeen jotain “zenimpää”, henkisempää.