Onhan siitä näköjään sentään jo kolme päivää, kun kerroin täällä, että “logokin henkilökohtaistuu”. Kun siis vain pari päivää aikaisemmin olin tullut kertoneeksi domainin henkilökohtaistumisesta. Ja nyt “Pyppe” on ehtinyt protoilla sen pers.kohtaisen saitin sisällöntuotantozydeemiä.
Pari päivää sitten päivittymistestiblogauksessa tulin paljastaneeksi suunnitelman firmaosoitteen/domainin muuttumisesta henkilökohtaiseksi, infocrea.fi -> jarmolahti.fi. Ja vaikka firmalogo onkin jo muuttunut aika tarpeettomaksi (eipä se raskaassa käytössä ole koskaan ollut, vain www-sivulla ja nimikorteissa), niin tulipa mieleen runsaat viisi vuotta sitten synnytetyn logon muokkaaminen pers.kohtaiseen käyttöön.
Infocrea Oy on 19.10.2021 lähtien ollut pois päiviltä. Pikku hiljaa tätä sivustoa onkin ruvettu muokkaamaan sellaiseksi, että osoiterivillä voisi olla jarmolahti.fi. (Ei siis vielä. (Enkä varmaan muista poistaa tuota, sitten kun voi olla…))
Sen lisäksi että olen Striimivaari®:sta laimentunut tavalliseksi perusvaariksi, olen myös äitini poika. Ja äitini Anja on lastenlasteni isomummo. Ja on sellainen mummo, joka kutoo. (Joidenkin mielestä kuulemma neuloo.) Ja kutoo paljon.
Käydessäni 21. elokuuta moikkaamassa äitiä sain kerrankin lahjaksi kudelman, jolla näin heti olevan käyttöä itsellenikin: #kännykkälapaset!
Löytyykö historiasi havinoita Infocrea Oy:n striimikanavilta “Infocrea-fi” (323 tapahtumaa) tai “ITstriimIT” (160 tapahtumaa)? Voi olla aika ottaa historiat talteen - jos niitä siis haluaa tallennella…
…#Striimivaari® siellä hyörii - tätä kirjoittaessaan vielä yksin:-). StriimiPiiri on juuri perustettu Telegram-ryhmä. Kutsulinkki ryhmään löytyy blogauksen lopusta.
Tänä syksynä täysin voimaan tullut saavutettavuusdirektiivi vaatii mm. suomenkielistenkin tallennevideoiden (ei kuitenkaan livelähetysten) tekstitystä suomeksi. Ainakin kaikilta niiltä organisaatioilta, joita saavutettavuusdirektiivi koskee. Koskee aika monia. Siksipä Striimivaari® on etsinyt helppoa, nopeaa ja edullista tapaa tekstittää striimitallenteet.
Aikaisemmassa blogahduksessa #Striimivaari® sanaili ja hieman demosikin “webkameran kvanttihyppyä”. Mm. Teamsiin ja Zoomiin onkin noita toteutettu myös asiakkaille:
Tällä kertaa muutama sana sanoman perillemenon varmistamisesta.
Lauantaipäivä 16.5.2020 meni #etäSomeTime2020:ssa. Kyseessä oli kymmenes someammattilaisten ja -harrastajien kokoontuminen, joka on aina ideoitu, suunniteltu ja järjestetty talkoo-otona ja on osanottajille ilmainen ohjelman osalta. Itse olen ollut vuodesta 2010 kaikissa mukana, valtaosassa suunnitteluvaiheista alkaen ja monia tai monista SomeTimeistä olen striimannutkin. Tänä koronavuonna siis kaikki hoidettiin etänä/virtuaalisesti, mikä tarkoitti mm. sitä että niin suunnittelupalaverit kuin itse tapahtumakin pidettiin Zoomissa.
Tuli vuodenvaihteen tietämillä hankituksi Atem Mini. Kahdesta syystä. 1: Varsinaisen eli Sony MCX-500 videomikserin back-upiksi. 2: Mahdollisuus käyttää sen usb-outputia webkameran inputina. Tässä muutaman viikon takainen Zoom-tallenne kohdan 2 pikademosta:
Tuon pikademon lisäksi samalla tekniikalla ja laitteilla on ehditty jo helmikuun lopulla toteuttaa mm. Helsingin kaupungin ison yksikön henkilöstöinfo organisaation sisäiseen Microsoft Teamsiin.
Mainittujen Zoomin ja Teamsin lisäksi toimii kaikilla kokous/webinaarisoftilla, jotka käyttävät webkameraa.
Jos kiinnostaa oman webinaarin tason nosto, niin ota yhteyttä.
Seminaarit ovat koronan myötä todella - ja kaikki - muuttuneet webinaareiksi: koko yleisö seuraa tilaisuutta etänä. Näin on asiaa ottanut huomioon Infocrea Oy:n #Striimivaari®.
Tällä viikolla striimasin (striimi- ja tallennesivu oli/on suojattu salasanalla) Timetravels Incoming Oy:n/TAO Travel Advisoryn järjestämän koronavirusta ja (erityisesti Kiinan) matkailubisnestä käsittelevän seminaarin. Yhtenä pienenä mutta tärkeänä nyanssina sieltä jäi itselle mieleen Kiinan “mobile first”, WeChat ja QR-koodit. Ja niinpä askartelinkin #Stiimivaari®lle uuden QR-nimikortin:
LI-postauksen kirjoitusvaiheessa oli ajatuksena, että jonnekin (varmaan tänne blogiin…) kirjoittelen jossain vaiheessa vähän kattavamman “vuosikertomuksen”. No, kootaanpa tähän nyt sitten jotain hajatelmia.